לטלטל דבר האסור משום שנבלע עם הגרף של רעי

שאלה:

בס"ד לעניין גרף של רעי לכתחילה, ידוע השו"ע שח לו, ולז. והשאלה … הרי שפה הגרף של רעי הוא מה שברצוני להוציא, ואין עושים גרף של רעי לכתחילה אא"כ במקום פסידא. נניח יש לי אבן על השולחן, ואני הולך לסעוד על השולחן כהרגלי, וכאשר רצוני לנקות את השולחן מהגרף של רעי שנוצר (בהיתר) שזה הוא מקום אכילתי, בכדי לנקות מהגרף של רעי האבן נבלעת בתוך הגרף של רעי, ולכן האם מותר לי לטלטלה ביחד עם הגרף של רעי הנותר?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך, גם אם נניח שאת האבן עשית לכתחילה ועשכיו היא נעשית חלק מהגרף של רעי, ראשית הנחת אותה לכתחילה אבל לא עשית אותה גרף של רעי לכתחילה, שנית, הרי גם מי שעשה גרף של רעי לכתחילה מותר בדיעבד להוציאו, תגדיר יותר מה שאלתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לי דבר על השולחן שהוא מוקצה … נניח גופו או חסרון כיס, אני אוכל שם ואטנף את השולחן והמוקצנת בלול בטינוף שעל השולחן האם אני יכול לטלטל אותו אגב הגרף של רעי?
    ונניח שזה מקום שאני רגים לאכול בו …

    לטלטל מוקצה לצורך נקיון השולחן שמונח עליו גרף של רעי.