לקבל מונית דרך החברה

שאלה:

האם מותר לי לקחת מונית שקרוב שלי מסדר לי על חשבון החברה? הקרוב שלי מסדר את זה איך שהוא. לא חושב בכלל שהחברה היתה מסכימה לזה. אבל אולי זה לא משנה כי גם אם הייתי לוקח מונית עצמאית הייתי מבקש בחשבונית לקבל החזר מהחברה. אבל כאמור בגלל שאני לוקח מונית על חשבון החברה אני לא מבקש על זה החזר מהחברה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה היית לוקח מונית על חשבון החברה, והיית מקבל החזר הוצאות מהחברה, מותר לך לקבל מונית על חשבון החברה. הפוכי מטרתא למה לי, מה משנה אם אתה תוציא כסף ותבקש מהחברה, או שהחברה תתן לך מונית.

בהצלחה.