להשתמש בשרת של סבא שלי

שאלה:

סבא שלי קנה מערכת של חברת 'סלקום' שיש בה תכני מידע,שירים,סרטונים וכד'. יש מכשיר שנקרא 'ממיר' שסבא וסבתא שלי קנו, והם חיברו אותו לטלווזיה וכך יכולים להשתמש בדברים שלהם… מלבד זאת החברה מאפשרת להתחבר לאתר שלהם ע"י שם משתמש ושם להשתמש בתכנים האלו. הם נותנים אפשרות להתחבר מ5 מכשירים שונים (למשל, סבא וסבתא שלי יכולים להתחבר גם ממחשב וגם מפלאפונים וכד'). ויש תנאי בחוזה השימוש שאסור להוציא את הממיר מהבית, והימוש מיועד עבור בני המשפחה – אב בית של כל בית, ולא להעביר. ההורים שלי מתחברים מהבית שלהם ומשתמשים. ושאלתי היא, האם מותר לי להתחבר מהמחשב שלי גם כן?

תשובה:

שלום וברכה,

חברת סלקום מעמידה תנאים שהשימוש יהיה בתוך הבית בלבד, ולאב בית אחד, ולא להוציא מהבית ולא להעביר לאב בית אחר. ולכן אסור לעבור על התנאים של החברה. האיסור בגלל הפרת זכויות יוצרים. ובמקרה זה האיסור גדול יותר שמשתמש בשרת וברשת שלהם ללא רשות, ויש בזה משום שואל שלא מדעת שדינו כגזלן.
בהצלחה.