זוג ששוכר דירה ונזרקו מהדירה

שאלה:

הי שלום אני ואשתי השכרנו דירה וזרקו אותנו בגלל כסף. כרגע כל אחד נמצא אצל הורים מה אני עושה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר חתמתם חוזה שכירות לתקופה מסוימת, עליכם להשלים את התקופה ולשלם עד סוף התקופה.

אם העזיבה שלכם בגין גירושין ואינכם ממשיכים לדור ביחד בדירה בגלל הליך גירושין, דינו כדין נאנס השוכר ולא יכול לדור בה, שיש בזה ג' שיטות ברמ"א. י"א שחייב לשלם עד סוף התקפוה וי"א שלא חייב לשלם. וי"א שאם שילם אינו יכול להוציא. ואם לא שילם אינו חייב לשלם. והלכה כשיטה האחרונה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א. ומקור המחלוקת האם שכירות ליומא ממכר, ונפ"מ במת השוכר האם חייבים יורשיו לשלם עד זמן השכירות. וה"ה בכל אונס של השוכר.