לא משלמים בזמן משכורת

שאלה:

בעבודה שבה אני עובדת סוכם מראש עם העובדות שמשלמים את המשכורת ב20 לחודש ולא בעשירי. ובמציאות הבוס אינו משלם את המשכורת בתאריך שנקבע(עשרים לחודש). ותופעה זו קורה כל חודש!! שמתעכב בכמה ימים. רציתי לשאול אם על פי דין אני יכולה לפנות לבית דין / מה אני עושה במקרה הזה (הבוס עובר על כמה איסורים מהתורה בכך שמעכב …שמעתי מרב!). אשמח לתשובה תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מעביד שישלו כסף לשלם ולא משלם בזמן שנקבע לשלם, עובר המעביד בכמה איסורי תורה, וכמבואר בשולחן ערוך חו"מ סימן שלט.

היות והמעביד משלם את המשכורות אלא שמאחר בכמה ימים, אין מה לתבוע אותו בבית דין, בית דין יחייבו אותו לשלם בזמן בלבד, אבל לא יקנסו אותו לשלם בגין איחור, משום איסור ריבית. ולכן העצה שאתן תדברו עם המעביד בצורה ברורה שלא יאחר את התשלום.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא רואה דרך לאלץ אותו לשלם בזמן, מלבד שיתרו בו שעובר על איסורי תורה. ואם ייטען שאין לו כסף לשלם, הרי שגם איסורי תורה אינו עובר.