כשרות בשווייץ / ציריך

שאלה:

בס"ד
אני צריך לנסוע לכמה ימים לשווייץ. רציתי לשאול:
א. האם מי שאוכל בארץ רק הכשרים מהודרים מאוד יכול לאכול את ההכשרים שם? או שאולי רק חלק מהמוצרים?
ב. (כי אולי במקומות כאלו סומכים על רשימת כשרות ואז אם זה פחות מהודר מהארץ, האם צריך התרת נדרים כדי לאכול שם?)
ג. מה בכלל עם הרשימת כשרות האם ביא מהודרת?
ד. מה עם השחיטה, האם מהודרת כמו כאן?
ה. איך המסעדות שם?
ו. האם יש משהו שאני צריך / כדאי לי לדעת או להיזהר?

רוב תודות מאוד מראש זה עוזר לי מאוד.

תשובה:

שלום רב,

לדעתי אפשר לאכול בציריך ללא חשש וכן לקנות בשרים או מוצרי חלב. אבל רק מה שתחת ההשגחה של IRG ציריך או אגודת אחים ציריך . קהילה מאוד מקפידה.

בקשר למקומות אחרים אשמח לשאלה קונקרטית.

הרב עזרא לוינגר