חנוכיה ומנורה

שאלה:

בס"ד שלום הרב ! יש לי שאלה, מדוע בחנוכה לוקחים חנוכיה? האם רצו שיהיו דמיון בין המנורה במקדש לחנוכיה? למה דווקא בכלי הנקרא חנוכיה ולא בדבר אחר הרי הנס נעשה בשמן שהספיק להם לשמונה ימים?

תשובה:

שלום וברכה

אכן אין חיוב לקחת חנוכיה בדוקא, ומי שרוצה להעמיד שורת כוסיות עם שמן ולהדליק בהן גם יוצא ידי חובתו, רק לנוי המצוה והידורה נהגו להדליק בחנוכיה. כמו כן, כאשר יש כמה מדליקים בבית ויש הרי חשיבות שיהיה ניכר שאלו מדליקים שונים כדי שניתן יהיה להבחין מה הוא מספר הנרות באותו הלילה, נקל לבצע זאת על ידי חנוכיות שונות.