הרי את מקודשת לי … כדת משה וישראל

שאלה:

ב"ה שלום אתר דין בכל חופה וקידושין אומר החתן : הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל א.האם כל חתונההיהודית מקרבת גם בין משה רבינו לעם ישראל? ב. ידוע שבכל ברית בא אליהו הנביא . והינה בכל חתונה לא בא אבל מוזכר משה רבינו. במה זכה לכך דווקא משה רבינו להיות מוזכר בכל חופה וקידושין , במה העדפתו למשל על שלמה שבנה את בית המקדש כאשר כל הקמת בית יהודי זה קצת בית מקדש שיצליחו ב"ה כל הזיווגים אמן . אודליה

תשובה:

שלום וברכה

אין כוונת משפט זה לקרב בין משה לישראל וכדומה, אלא התורה עצמה נקראת דת משה, משום שמשה רבינו היה שליח ה' להורידה אלינו מן השמים… לכן במקום לומר הרי את מקודשת לי כפי ההלכה של התורה הקדושה אומרים דת משה, והכוונה זהה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראה יהושע פרק ח ומלכים ב יד שהתורה נקראת תורת משה, וראה מלאכי פרק ג' שהיא נקראת נקראת תורת משה עבדי. והסיבה כי הוא הורידה אלינו משמים והיה שליח הבורא לנתינתה. כדת ישראל הפירוש הוא תורת ישראל.