הנחת תפילין בין פסוקי דזמרה ליוצר

שאלה:

ההסעה שלי היא ב5:25 בבוקר והיא מגיעה למקום העבודה ב6:50. אין אפשרות אחרת להגיע לעבודה מלבד ההסעה הזו. התפילה במקום העבודה מתחילה ב 6:45 ומתחילים מישתבח. האם אני יכול לומר בהסעה את התפילה מההתחלה ועד ישתבח? כשאגיע אני יכול להניח תפילין בברכה? מה לעשות אם בדרכי לבית הכנסת מישהוא אומר לי בוקר טוב, מותר לענות לו?

תשובה:

שלום רב

הטוב ביותר אם זה אפשרי, להניח בהסעה לפני שאתה מתחיל להתפלל, אם זה לא אפשרי ואכן אין לך ברירה ואתה נאלץ להתפלל פסוקי דזמרה קודם, תוכל להניח את הטלית והתפילין ולברך עליהם בין הפרקים של פסוקי דזמרה או לאחר ישתבח, אבל לא בין אז ישיר לישתבח. [אדם שנאלץ להניחם בתוך ברכות קריאת שמע, יניח בלי ברכה, ולאחר שמונה עשרה ימשמש בהם ויברך].

אם אומרים לך שלום, אם ניתן לפטור זאת בהינף יד וחיוך בלי להפסיק בדיבור ודאי חובה לעשות זאת, וכן אם מבינים שאתה מתפלל אין להפסיק, אבל אם לא ניתן ולא מובן מותר להשיב שלום ורצוי בין הפרקים.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ נג סעי’ ג ומשנה ברורה שם.