החסיר מילים בברכה

שאלה:

שלום הרב, לאחרונה ראיתי קשת בענן ובירכתי: "ברוך אתה השם אלקינונ מלך העולם זוכר הברית". כשחזרתי הביתה ופתחתי את הסידור ראיתי שיש תוספת לברכה – נאמן בבריתו וקיים במאמרו – שלצערי לא הזכרתי בברכה. א. האם יצאתי ידי חובה? ב. האם בירכתי ברכה לבטלה?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שכיון שאמרת את התוכן הנכון ובצורת מטבע לשון שטבעו חכמים, יצאת ידי חובה, ראה שו"ע ומשנה ברורה סי' נט סעי' ג.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום הרב

    אשמח שהרב יענה לי על כל שאלה ב א ב ג.

    א. חבר שלי מתחזק ודי חדש בדת והוא שאל אותי שאלה הוא התפלל ברכות קריאת שמע בברכה הבוחר בעמו ישראל באהבה החסיר מילה אחת אמר הבוחר בעמו ישראל זה ברכה לבטלה או שלא?
    ב. החסיר אות בברכה ״אשר קידשנו במצוותה במקום מצוותיו״ זה ברכה לבטלה?
    ג. אדם שהתפלל מהר ואמר ״לוהינו״ במקום אלוהינו לא יצא?