בזוי ספרי גדול הדור – רכישת ספר חדש וגניזת הישן

שאלה:

שלום הרב, אתמול, בכולל שאני לומד דפדפתי באחד מחלקי יביע אומר של הרב עובדיה יוסף זצ"ל ונחרדתי לראות שמספר דפים מקושקשים כאשר העבירו עליהם עם עט את הצורה הלועזית X ובצד כתוב: "ציונות, כפירה, מינות גמורה!!!". ראיתי שמדובר בשו"ת בנוגע לאמירת ההלל ביום העצמאות. כנגד, מישהו מחה על כך בפנים וכתב בצבע אחר את מילות המחאה שלו כנגד ביזוי גדול הדור. האם ראוי שאני ארכוש את החלק המדובר(אין לי בעיה כספית) ואני אחליף אותו בספר הנוכחי שנמצא בכולל ולאחר מכן אגנוז את הספר המקושקש מבלי לומר כלום לגבאי הספרים?

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשרות לקחת את הספר ללא רשות גם אם אתה משלם את תמורתו, אבל אם יש לך אפשרות למה לא לעשות בתיאום? אני משוכנע שהגבאים ישמחו, הם גם בטח לא אוהבים את הדבר הנורא הזה…