מייק אפ לגבר – לא ילבש

שאלה:

אני מעוניין להצטלם בשביל לשלוח את התמונה לפגישות אולם יש לי פצעים בפנים המכערים את המראה [דהיינו בעיקר אני חושש, שיש כאן כמין הזנחה, היות ומי שמטפח את עצמו מרפא את הפצעים ולא סתם מגרד אותם כו'] וברצוני לשים קרם פנים "מייקא"פ" השאלה, אם מותר לעשות כך, או שיש בזה משום לא ילבש כמו שאסור לצבוע את שערות לבנות מתוך שחורות אבקש אם אפשר לענות במהירות כפי האפשר ולנמק תודה רבה – את השו"ת אפשר לפרסם באתר, אולם לא תחת שמי

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, כאשר המטרה אינה יפוי אלא הסתרת דבר מבייש, חריגות או מאה של הזנחה, מותר. לעצם הענין כדאי מאוד לטפל בפצעים, זה יתן לך תחושה טובה יותר כאשר אתה במגע עם אנשים, לאו דוקא בפגישות, אלא בכלל, כל אדם אוהב להראות טוב, יש היום הרבה אפשרויות לטיפול וחבל להזניח. ההרגשה הטובה מסייעת לשמחה וממילא לעבודת ה' ובכלל.

בהצלחה