ולא תביא תועבה אל בית כנסתך

שאלה:

ידוע שגדולי הדור יצאו נגד הסמארטפונים בצורה חותכת… לפחות נגד אלה שאינם מסוננים… ומה לגבי מסכי הטלויזיה שנכנסו כיום כמעט לכל בית כנסת? האם יצאו נגד זה? לא ראיתי… אני שואל מכין שבבית הכנסת שלנו נתנו לי להכניס מידע של זמני היום במסך החדש שקנו…. נחרדתי לגלות שהטלויזיה היא בעצם מסך שיש בו מחשב רגיל לכל דבר יוטיוב אינטרנט וכו!!!! טלא רק זה כיצאתי מהתוכנה התגלו תמונות של פרסומות שאנמ לא רוצה לתאר… אני שואל אם גדולי הדור יצאו נגד זה? אם לא…. אני רומה לדעת אם צריך לעשות משהו בדבר… ליידע את מי שיש בידו למחות… תודה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אסור להביא מסך שמחובר לאינטרנט ואינו מסונן ומוגן באופן הראוי לבית הכנסת, אין בכך ספק בכך, ואם זה המצב יש למחות כדי שלא יבואו לידי מכשול. בהרבה מאוד בתי כנסת יש היום כאלו מסכים שמוגנים לגמרי.