הפעלת מעשנת בשרים לפני כניסת שבת

שאלה:

מהו הדין לגבי עישון בשר, במידה והאש נדלקה לפני כניסת שבת, לא מבוצע שום טיפול באש והבשר שהושם במעשנת רק נלקח כשהוא מוכן בלי להפוך אותו או לטפל בו. האם יש בזה משום חילול שבת או שכשר?

תשובה:

שלום וברכה

חז"ל אסרו להשהות בשר שאינו מבושל מלפני שבת על אש שאינה גרופה וקטומה [באופן כזה שזה יכול להיות מוכן לאכילה כבר בערב] וזאת מחשש שכן יחתה בגחלים או יהפוך וימהר את הבישול או ישנה מצב חום וכדומה, כל כלי לפי ענינו, איסור זה נקרא איסור "שהייה", לכן אסור לעשות זאת.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' רנג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    ואם שם אותו במעשנה לפני שבת
    ובכניסת שבת הוא כבר מוכן אבל רק משתבח עד לסעודת שישי האם גם בזה יש בעיה?
    ומה הדין לגבי פתיחת דלת המעשנה