מוכר שמערים על הלקוח ומחייב אותו לביצוע עסקה

שאלה:

שלום וברכה, לקוח שקנה ספה, בחנות אמרו שישלימו ידיות ויהיה מוכן בשבוע הבא, לאחר 24 שעות הגיע הלקוח וביקש לבטל עסקה, המוכר לא היה מוכן לבטל את העסקה בטענה ששם כבר ידיות אך לא מוכן להראות ללקוח שמבקש לראות את הספה עם הידיות. מה הדין במקרה זה? וכיצד ניתן לפעול בעניין?

תשובה:

שלום וברכה,

המוכר צריך להוכיח שהרכיב ידיות ולא ניתן לבטל את העסקה. מעבר לכך לא ברור שהרכבת ידיות מהווה סיבה לאי ביטול העסקה.

אם המוכר מתעקש ולא מוכן להראות, האפשרות היחידה לתבוע אותו לבית דין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסור לתבוע בערכאות גם אדם שינו שומר תורה ומצוות. אלא שאם ברור וידוע שלא יגיע לבית דין, מותר לתובעו מיד בערכאות. ויש להתייעץ עם דיין כדי לוודא שאכן אין איסור בדבר.