מה הם כתנות העור שהלביש הקב"ה לאדם וחוה?

שאלה:

שלום וברכה , רציתי לשאול מה הפירוש של הכותנות עור שהקב"ה עושה לאדם וחווה כשהם מגורשים מגן עדן?

תשובה:

שלום וברכה

הביאור הפשוט הוא מה שכתוב במדרש פסיקתא זוטרתי פרק ג ועוד מדרשים, שכיון שירדו ממעלתם נהיה להם קר, והקב"ה עשה להם בגדי פשתן. אמנם רש"י מביא שם שני פירושים [המקור במדרש רבה שם], האחד כתנות עור הכוונה בגדים צמודים לגוף כמו עור, והשני בגדים העשויים עור כמו צמר ארנבת. באבן עזרא שם מביא פירוש מעניין שעד לאותה שעה היו רק מעצם ובשר ללא עור! ועתה נעשה להם עור… בריב"א כתב שמדובר בעורו של הלויתן.. שהקב"ה מלח את בשרו לצדיקים לעתיד לבוא. בריקאנטי מביא מהזוהר על דרך סוד שאין לקרוא כתנות עור אלא כותנות אור, וזה לבוש מלאכים מושג רוחני מופשט לגמרי שקשור לענין עבודת ה'. יש עוד במפרשים אבל זה יספיק בינתיים…

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ב"ה אני לא השואלת רק סתם גולשת , לי נראה הפירוש של הלביש להם עור ממש. (שעד אז היו בשר) אולי לפני החטא האור של הקב"ה היה העור שלהם ואחרי החטא כותנות העור היה העור שלהם

    יום נעים אודליה