תליית תפילין או לחם כשהם בתיק

שאלה:

בס"ד שלום הרב! מדוע מותר לתלות תפילין על וו ואילו לחם שנמצא בתוק תיק אסור?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לציין שתליית תפילין מותרת רק כשהם בתוך התיק כמבואר במשנה ברורה בתחילת סי' מ. לגבי תליית לחם בתוך התיק, אכן ידוע פסקו של האור לציון ח"ב סי' יב אות יח שאסר, והתיר רק למלמד או גננת, משום שקשה לעניות, זו אכן שאלה מענינת מדוע בזיון לחם יהיהחמור מתפילין, אבל חשוב לציין שאין מקור ברור להוראתו זו של הגרב"צ אבא שאול שגם בתיק אסור.