משחה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב אני ספרדי והבת שלי בת ה-9 בדרך לבית הספר נפלה ויש לה חבלות בפנים וכבר כמה ימים הביאו לה משחה ,שאלתי האם מותר להמשיך להשים לה משחה בשבת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם עדיין הפצע פתוח ויש חשש לזיהום, יש להניח את המשחה על הפצע בלי למרוח, ועל זה להניח פלסטר שנפתח והוכן מבעוד יום. אבל אם הפצע כבר נסגר ואני מניח שכך, אין צורך לשים משחה בשבת, זה כבר לא יזדהם.

רפואה שלמה.