מה ניתן לקזז ממעשרות?

שאלה:

שלום וברכה רציתי לברר בעניין מעשרות כספים. ואני מקדים קצת את הרקע, בכדי שהשאלה תהיה ברורה. יש לי עסק עצמאי, ובכדי שלא יוצר לי בלבול בענין המעשרות. פתחתי לעסק חשבון נפרד שאליו נכנס הכל ומשם יוצא כל ההוצאות של העסק (מס הכנסה, מע"מ, רואה חשבון, קו לעסק, תוכנות, מחשבים, ציוד משרדי, רואה חשבון, תשלום לעובדים). וכן ההכנסות (החזרי מס, הכנסה מעבודות). וכל חודש אני מוציא משם משכורת לחשבון השוטף ומפריש עליה מעשרות. ויש לי שלוש שאלות: 1. האם כל ההוצאות שמניתי ניתן לקזזם מההכנסה (ביטוח לאומי אני לא מקזז וזה יורד מחשבון השוטף), או שחלק מההוצאות הללו חייבים במעשרות. 2. חלק מהציוד המשרדי משמש לשימושים פרטיים (העסק בבית). ומאוד קשה לאמוד את זה באחוזים מבחינה פרקטית זה מאוד מסובך, לרשום הוצאה של כל דף שהדפסתי במדפסת (לצורך אישי) לדוגמה. וכן אם אני נכנס לחשבון הבנק (הפרטי) מהמחשב שנקנה לעסק או משתמש בתוכנה שנקנתה לעסק לשימוש פרטי ועוד הרבה דוגמאות. מה לעשות עם זה. 3. חלק מהציוד לאחר שמתיישן מוחלף בחדש, והישן עובר לשימוש פרטי. האם אז אני חייב כביכול לקנות את זה מהעסק ולשלם על ההכנסה לעסק מעשרות? חשוב לציין, ששום דבר שנקנה לעסק לא היה נקנה אילולי העסק. אבל אחרי שיש את זה בעסק הוא משמש גם לצורך פרטי. אודה לכם על תשובתכם, וסליחה על האריכות.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלמעשה כל ההוצאות הנ"ל נעשו רק בגלל ולצורך העסק, גם אם אתה נהנה מזה בשימוש פרטי אין בכך כלום וניתן לקזז מהמעשרות.

בהצלחה רבה!