לתת עליה לתורה לאדם שחשוד על משכב זכר

שאלה:

שלום להרב , שאלה: אחד מן הידידים הלומד איתי סיפר שבבית הכנסת שאביו גבאי, שיש למשפחה בבית כנסת שלו שרחמנא לימלן יש להם בן שהוא מגדיר עצמו כהומו. כלומר גלוי לאנשים שהוא מעוניין למשכב זכר מ"מ אף אחד לא ראה הפועל הוא עם גבר בשעת מעשה כדי שיהיה ברור שהוא ממש בקבוצה כזו. והנדון בשאלה היא, האם התנהגותו שמראה שהוא מן אנשים השוכבים משכב זכר מספיק לספולו מחזקתו של כשרות ונ"מ לא לתת לו עליה ושום דבר רציני כמו להיות עד, או לזה צריך ידיעה או ראיה לדבר לפוסלו? מה דין אדם כזה? ברכה והצלחה

תשובה:

ברור שאין מקום לתת לאדם כזה עלייה או שישמש כשליח ציבור וכל דבר שבקדושה, גם אם אינו עושה זאת בפועל, זה שהוא מוחזק כך כבר מוכיח שאינו בכלל אותו ירא שמים הראוי לעלות לתורה או להיות שליח הציבור בתפילה…

יקויים בנו והשיב לב אבות על בנים… שנזכה לכל הישועות.