לשלם בשטר שיש בו חור

שאלה:

שלום הרב, מבקש לשאול בבקשה: שטר של 20 שקל שהגיע לידי, ובמקרה שלי יש לו את כל הסימנים שהוא לא מזויף כך נראה לפי ראות עיני, אך היה לו חור/קרע במרכזו ולכן לפפתי אותו סיבוב שניי'ם בנייר דבק סלוטפ ודווקא בגלל זה אחד המוכרים לא רצה לקבלו ממני. האם אני רשאי להוריד את הפס דבק הזה ולקנות בו אצל מי שיקבל אותו ממני? ב.האם מוטל עלי לעורר את המוכר על החור/הקרע בשטר? (הרי סוף סוף מיד ליד כך זה גם הגיע אלי)

תשובה:

שלום וברכה,

שטר כסף שיש באמצע חור, לא פוסל את השטר. והיות והשטר כסף תקף חוקית, מותר לך להעביר אותו הלאה לאנשים אחרים. ואין חובה ליידע את מקבל הכסף, כיון שגם הוא יכול להעביר הלאה ולא יפסיד מכך כלום.

אם הכסף אכן היה מזויף היה אסור להעביר הלאה למרות שכך הגיע לידך ואתה לא זייפת.

בהצלחה.