האם ספרדי יכול להגיש דג עם גבינה לאשכנזי?

שאלה:

אדם המקפיד על דגים בחלב האם מותר לו להגיש זאת לאדם שלא מקפיד על כך? (מלצר/מסעדה וכדו'). אני אישית בבחורותי (לפני למעלה מעשרים שנה) עזרתי לאבי ע"ה בחנות קטנה שהיתה לו והפעם האחרונה שאדם מסויים נכנס לקנות אצלינו (אני מאמין שעשה זאת יותר בתור חסד לאבי ז"ל ולא משום צורך אחר) היה כאשר הוא נכנס וביקש ממני להכין לו סנדוויץ' עם דג וגבינה ואנוכי סירבתי ונתתי לו להכין לבד… אדם מכובד מאוד שזה היה ממש שלא לפי כבודו. הוא הכין זאת אך לא שב לפקוד את החנות ככל הידוע לי. כיוום נראה לי שהגזמתי. הן מצד פרנסה לאבי והן מצד כבודו של אותו אדם שאינני זוכר אפילו מי זה היה ואין לי מושג איך יוצרים איתו קשר ומבקשים את מחילתו על מעשה שנעשה לפני כשנים וחצי עשורים…

תשובה:

שלום וברכה

כיון שדג עם גבינה אינו איסור, אלא דבר שלכתחילה תלוי במנהגי הקהילות, ודאי מותר לספרדי להגיש מאכל כזה לאשכנזי שאינו מקפיד על כך, אבל אין צורך לבקש מחילה מאותו אדם, הוא מן הסתם הבין שאתה עושה זאת משיקול דעתי גם אם היה מוטעה, ולא יבין היום מה אתה רוצה ממנו…