האם מותר לעקוף את המתווך

שאלה:

שלום רב. ראיתי מודעה על דירה למכירה והתקשרתי למספר בלי לדעת שמדובר במתווך, והוא נתן לי קווים כללים על הדירה בטלפון. השאלה האם אני יכול לעקוף אותו ולפנות ישירות לבעלים. אציין כי ללא המודעה שלו, לא הייתי יודע על הדירה. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעקוף את המתווך, מאחר והוא הביא לך מידע ששווה כסף, ועליך להמשיך עם המתווך ולשלם עבור התיווך.

יתר על כן, לא יועיל לך שתעקוף אותו, גם אם תעקוף ותמשיך את העסקה לבדך, תהיה חייב לשלם למתווך את מלוא דמי התיווך, על המידע החשוב שהביא לך.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    אבהיר, שהמידע היחיד שקיבלתי ממנו, זה על כך שהדירה למכירה, יתר הפרטים לא הייתי צריך ממנו כיון שיש לי מכרים בבניין שסיפרו לי על המפרט.
    האם אינו מוגדר כ'מתחיל' בלבד?

  2. מתחיל נאמר כאשר היית צריך למתן עזרה והמתווך נמנעו לא המשיך את עבודתו, אבל מתווך שנתן לך מידע ואתה עוקף וממשיך לבדך, הרי שמידע הקצר שהביא לך סיים את עבודתו ומגיע לו את כל שכרו.