תו"מ שמן זית

שאלה:

שלום, קניתי שמן זית מגוי (דרוזי) ואני בספק אם הזיתים נקנו מישראל. מה נדרש לעשות מבחינת תו"מ? האם להפריש בברכה? וכיצד? נוהג כספרדים.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין להפריש בברכה שהרי זה ספק, אולי היו אלו פירות גוי שאינם חייבים תרומות ומעשרות. לגבי חשש ערלה בזיתים כרגע הייתי מציע להתייעץ עם רבני בית המדרש אמונת אי"ש בירושלים, תמצא אותם באתר האינטרנט שלהם.

ערב טוב.