מה גרם להתפתחות החרקים בזמנינו?

שאלה:

האם יתכן שאבותינו ואבות אבותינו גדולי הראשונים הרב"ן הרמב"ם הרא"ש הרי"ף הרשב"א הריטב"א הראב"ד וכו' וכו' וכו' וכן גדולי האחרונים הב"י הגר"א הח"ח עד לדורינו אנו אכלו שרצים רק בגלל שלא היו להם את הכלים לבדוק זאת ולראות שאותם נקודות שחורות הם למעשה (כפי שנראה בהגדלה) זבובונים? איך ניתן לעלות על הדעת דברים שכאלו? יחד עם זאת – אם זה היה אונס גמור – מה איתהו? בעוד שנות דור ימציאו טלסקופ משוכלל יותר ופתאום נגלה שכל אותם "לכלוכים" שיש לנו הינם בעצם זחל!

תשובה:

שתי תשובות אשיב לך ובעצם שלוש: האחת, ברור שהם לא אכלו שרצים, שהרי בורא עולם לא מביא תקלה לצדיקים, אבל אחרים שהיו בזמנם אולי נכשלו… שנית, אין ספק וכאן זה דבר שמאוד חשוב לדעת ושמעתיו כמה פעמים מהג"ר משה ויא. היצוא והיבוא של פירות וירקות שהתפתח ב50 שנה האחרונות בסך הכל, גרם להצפה אדירה ובלי סוף מוטציות של חרקים, משום שבימים עברו כל איזור היו לו את החרקים המאפיינים אותו, והם היו ידועים ומועטים, היום יחד עם הפירות והירקות מייצאים גם חרקים לכל מקום… ויש לנו היום בכל חסה חרקים מכל העולם… זה גם גרם להתפתחויות של חרקים הנוצרים מהכלאות שונות וכו'. שלישית, כל שאלה מסוג זה לא תשנה את המציאות… אם רואים את החרק זה שלא מבחינים בדיוק בכל אבריו אינו מתיר לאוכלו.

ערב טוב.