הנחה בארנונה לשוכר או למשכיר?

שאלה:

משכיר שמשכיר יחידת דיור, מי מקבל את ההנחה בארנונה שחלה רק על חלק מהדירה (עד 150 מטר) השוכר או המשכיר? (באופן שלא הסכימו לפני כן כלום)

תשובה:

שלום וברכה,

הדירה – 150 מ"ר – דרים בה השוכר והמשכיר, ושניהם שותפים בה, ולכן יש לחלק את ההנחה בארנונה לפי חלק יחסי בדירה. ולכן יש לקחת את סכום הארנונה אחר ההנחה, ולחלק לפי מ"ר וכל אחד ישלם לפי המ"ר שמשתמש בדירה.

אמנם כל זה דוקא ששניהם זכאים להנחה. אבל אם רק אחד זכאי להנחה, הרי ההנחה עבורו בלבד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי צו המיסים של העיריות ההנחה חלה על המחזיק בנכס בפועל והיא תלויה בזמן ובקריטריונים כלכליים.
    לא ניתן לקבל הנחה בארנונה על נכס בשכירות ובפרט לא המשכיר.

  2. שוכר זכאי לקבל הנחה בתשלום הארנונה. ובתשובה התייחסנו במקרה שיש זכות הנחה הן לשוכר והן למשכיר, אלא שלא ניתן לקבל הנחה עבור כל גודל שטח הדירה, מי זכאי בהנחה.