הדלקת נר חנוכה כששוכרים בית נופש לשבת חנוכה

שאלה:

שלום: בשבת חנוכה כמה משפחות שוכרות בית לשבת ביחד. (את השכירות ישלמו הסבא והסבתא ובאוכל מתחלקים המשפחות) לפי הספרדים: א)מי חייב בהדלקה? ב) מי צריך רק להשתתף בפרוטה? ג) מה יעשו במוצאי שבת, האם ידליקו בבית השכור כמו בערב שבת? או שיחכו וידליקו כל אחד מתי שיגיע לביתו?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הסברא אומרת שכיון שהסבא משלם את שכירות המקום, המקום שכור לו והם אכסנאים אצלו שמשתתפים בפרוטה ויוצאים ידי חובה בהדלקתו. כמובן בתנאי שהכל בית אחד, אם זה מתחם של כמה צימרים נפרדים נראה שכל אחד הוא בעל בית בצימר שלו. כמובן שבני אשכנז מדליקים כולם בלאו הכי..

לגבי מקום ההדלקה במוצאי שבת יש בזה שיטות שונות, דעת הגרש"ז אויערבך היתה שידליק במקום שהוא נמצא עתה וישאר שם חצי שעה [ויש שאמרו שגם יאכל שם מלוה מלכה] כי עתה זה מקומו, ואם כן שוב משתתפים עם הסבא, אולם הגר"עיוסף כתב בחזון עובדיה שמקום הלינה עיקר וכיון שלא ילונו שם, ימהרו לביתם מיד בצאת השבת לאחר הבדלה, וידליקו כל אחד בביתו.

נסיעה טובה.