האם "הסוד" סותר את התורה

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול שאלה בנוגע לסרט והספר "הסוד" הסוד זה בעצם סרט שמגלה סוד של היקום שלפיו אם בן אדם רוצה משהו מסוים, אז הוא צריך לדמיין כאילו הוא כבר השיג אותו ואז היקום מושך אליו את הדבר שהוא דמיין שהוא כבר שלו בעצם השאלה אם זה סותר את הדת היהודית? זאת אומרת אם אני רוצה ב

תשובה:

אין בזה כפירה כי כל אחד שרואה מבין שזה שטויות… הרי המציאות ברורה לנו לצערנו… מדע בדיווני או משחקי דמיון אינם כפירה, אבל חבל לבזבז זמן על שטויות כאלו, יש כל כך הרבה דברים חשובים לעשות, והחיים הרי רצים…

בשורות טובות.