שיעור הפרשת חלה לאחר האפיה

שאלה:

שלום וברכה, כמה שיעור הפרשת חלה מלחם אחר אפיה? (מדובר בבלילה רכה שאי אפשר להפריש חלה בעודו עיסה) תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר דין תורה, בזמנינו שאין חלה טהורה אין שיעור להפרשת חלה וניתן להפריש גם חתיכה קטנה ממש, אולם נהגו להפריש כזית. אין הבדל במנהג זה בין קודם האפייה לאחריה.

מקורות:

ראה רמב"ם תרומות פ"ג ה"א, ברכי יוסף שכב סעי' ד, חזון איש שביעית סי' ה ס"ק ד.