רכשתי ספר האם אני יכול להעתיק לדיגיטלי לצורך עצמי

שאלה:

שלום וברכה קניתי ספר תורני. ידוע לי שקיים אצל חברי עותק דיגיטלי של הספר הזה. מאוד היה עוזר לי עותק כזה כי אני לא רוצה לסחוב את הספר לכל מקום. האם מותר לי להעתיק ממנו את הקובץ של הספר לצורך אישי בלבד, אפילו שידוע לי שהיוצר של הספר אינו מעוניין שיועתק הקובץ של הספר שלו? בעצם השאלה היא האם בכך שקניתי את הספר הפיזי, זה נותן לי זכות אישית להשתמש בספר הדיגיטלי למרות הגבלות ה'זכיות יוצרים' מצדם שאינם מסכימים שאנשים ישתמשו בקובץ הדיגיטלי? תודה רבה וברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוק אם רכשת תוכנה מותר לך להעתיק את התוכנה לכמה מחשבים שיש לך בבית – לצורך פרטי. ולכן אם רכשת את הספר אתה יכול להעתיק את הספר הדיגיטלי כדי להשתמש בספר הדיגטלי.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    עתה ראיתי שאפשר לקנות את הפירוש הזה גם בצורת אפליקציה, ביותר מ100 ש"ח. איני מעוניין בכך כלל (ובכלל אני נגד סמרטפון), אני רוצה קובץ PDF למחשב שאינו ניתן לקניה כלל.
    האם תשובת הרב תשתנה בעקבות הנתון הזה, שלכאורה עולה ממנו שהם דורשים תשלום גם על הספר וגם על אפליקציה?