מזוזה בשני פתחים הסמוכים זה לזה באותו מסדרון

שאלה:

היי חשנו בבעיה בבית סיפרנו כאשר יש מסדרון ושתי כניסות שיש בהם משקופים ורק בכניסה אחת יש מזוזה הלכנו עם זה למנהל והוא אמר שהוא לא יודע עם צריך מזוזה אחת בשתי כניסות או לא והוא אמר שעם יהיה לנו אישור מרב אז נקבע מזוזה במקום בלי המזוזה עכשיו השאלה היא אם צריך מזוזה אחת במסדרון אם שתי כניסות או 2 אשמח לתשובה בברכה אוהד

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי ברור שכל כניסה חייבת במזוזה, חיוב המזוזה הוא בכל פתח בנפרד, לעיתים מדובר בפתח אחד שיש באמצעו רק עמוד לנוי ואז די במזוזה אחת, אבל לא נשמע שזה הסיפור אצלכם.

אני מעתיק לכם את לשון השולחן ערוך בענין כדי שתוכלו ללמוד זאת יחד עם המנהל:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מזוזה סימן רפו סעיף כא

פתח אחד, וחלקו בעמוד בנתיים, כל שיש היכר ציר בזה ובזה לצד העמוד, הרי הם כשני פתחים וצריך מזוזה לכל פתח. אבל כל שאין צירים לצד העמוד, אין העמוד מחלקו לשניים, שאינו אלא לנוי בעלמא.