איך מפתיעים את הילדים בליל הסדר?

שאלה:

איך מקיימים כיום את המצווה של לעשות שינוי לתינוק ע"מ שישאל כשבכל כיתה מלמדים את הילדים את כל סדר הפסח מגיל אפס והילדים כבר "מדקלים" את זה החל מפורים ואין להם שום שינוי בכל הנעשה במהלך הסדר (אא"כ אבי המשפחה – מעצמו – יחליט לשנות במשהו מההגדה שזה גם לא כ"כ מסתבר שיהא כל א' וא' תורתו בידו)?

תשובה:

שלום וברכה

אכן לעשות שינוי היום קשה… אבל בהחלט חלק מרכזי בעבודת ליל הסדר לגרום לילדים לשאול ולהתעניין, ולצורך זה בהחלט צריך הרבה הכנה של מדרשים מענינים פחות ידועים וכדומה, לי יש בבית ספר נפלא בשם מטעמי השולחן, של הרב לואיס, הוא עשה עבודה מדהימה ומסודרת לפי סדר השתלשלות המאורעות, דברים בהחלט יפים שהילדים וגם המבוגרים סביב השולחן לא תמיד יודעים, יש להתכונן קודם וניתן להפתיע…

טוב שאתה שואל בתחילת כסלו, כך יש לך זמן להתכונן…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הייתי מציע לגננות למלמדים ולמורות – ישנם כ"כ הרבה דברים לדבר עם הילדים. עזרה לאמא – לא להסתובב בין הרגלים – לא לפזר חמץ – וכן יש יום א' שמשום מה נשכח ולכה"ח לא מקבל את מלא תשומת הלב מפאת היותו ביום האחרון של החג… יש מספיק דברים לרתק אותם עם קריעת ים-סוף ולפניו גם עם קרבן העומר וספירת העומר. להשאיר להורים את גורם ההפתעה לליל הסדר.