ניכוי תשלום למעון מדמי מעשר

שאלה:

האם תשלום על תינוק למעון נחשב גם כן "הוצאות בניו לתלמוד תורה" ? והאם ניתן לשלם את זה מכספי מעשר?

תשובה:

שלום וברכה

המעון אינו תלמוד תורה אלא שמטרף, וגם לא ניתן לתת זאת מכספי מעשר, אולם במידה והאם נותנת את הילד במעון מכיון שהיא צריכה לעבוד, הרי שהוצאות המעון הן בכלל ההוצאות שהיא מוציאה על העבודה וניתן לנכות הוצאה זו מחישוב הרווח שהיא מכניסה. למשל, אם היא מרוויחה בעבודה 8,000 ש"ח ומשלמת במעון 1,000 ש"ח, הרי שההכנסה המחוייבת מעשר היא 7,000 ש"ח.

שיהיה תמיד רק שפע!