להחנות את הרכב מול חלון של השכן

שאלה:

האם יש זכות לדיירים לתבוע חניה בחצר משותפת מול חלון של שכן [המקום לא מוגדר כרגע לחנייה] או שהשכן יכול לעכב מבחינת דין תורה

תשובה:

שלום וברכה,

מקום שהוגדר לחניה מתחילת הבנייה, לא ניתן לעכב על החנייה. אך אם השטח לא הוגדר כחנייה, ובא שכן לחנות מול חלון של שכן, אם הרכב צמוד לחלון ד' אמות – יכול בעל החלון לעכב עליו שלא יחנה שם וכדי שלא יאפיל על חלונו. אבל אם יש מרחק בין הרכב לחלון ד' אמות אינו יכול לעכב עליו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קנד

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני מבין אבל אם זה מקום צדדי שלא עוברים ושבים שם ובגלל חניה יהיו שם הרבה יותר שכנים ואני מתאר לעצמי שזה עושה גם רעש במקום שכלל לא אמורה להיות בו חניה למה שהדייר
    למטה יסבול?

  2. כדי לעות על כך צריך לבדוק את השטח ואת הצדדים. אבל השטח משותף, ואפשר לעבור ואין האפלה לחלון קשה לאסור על השכן שלא יחנה את הרכב.

  3. ביתי הו קרקע, בחזית הדרומית יש שלוש חדרים ובכל חדר יש חלון ,,,, השכנים חונים את רכבם ממש צמוד לחלונות החדרים,
    לדוגמה,, חלון החדר צמוד לדלת הכניסה לרכב, כמו כן חלון החדר בגובה דלת הרכב,
    והמרחק מי החלון החדר,, לדלת כניסה לרכב 0,70 ס"מ וזה בלתי ניסבל
    מפריע מאוד לישנים בחדר 1, אויר מזוהם שניפלט מהרכב, 2, החונה את הרכב החלון פתוח ואפשר לראות הכול ישנים וכל דבר אחר שאן צורך לפרט, ועוד, ועוד,
    שאלה : האם זה מותר לפי החוק,