ההעתקה של חלק קטן מסרט

שאלה:

שלום וברכה אני עורכת סרטים ואני רוצה לקחת 5 שניות מסרט מוכן בשביל להכניס את זה לסרט שלי (הקטע שאני לוקת לא יפגע בזכיות היוצרים של הסרט האם מותר לי להעתיק ללא רשות(הסרט שאני רוצה להעתיק ממנו לא מופץ באינטרנט) ומי שהסרט שלו לא ינזק מזה האם מותר ללא רשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הסרט נעשה לצורך פרטי ולא למטרה מסחרית – מותר לעשות זאת, הן מצד הלכה והן מצד החוק.

אם העתקה הקצרה נעשית לצורך מסחרי, מצד ההלכה ניתן להקל, מאחר ואין בזה הפרעה לבעל הסרט, ולא מגיע לו שום הפסד ולא מניעת רווח (אם אכן לא ייגרם הפסד), אך מצד החוק יש לברר האם אין בזה הפרת זכויות יוצרים.

בהצלחה.

מקורות:

כאן באתר מצדדים לפסוק שהאיסור ההלכתי של הפרת זכויות יוצרים תלוי בחוק, וכפי שמבואר במאצרו של הגאון הרב שפרן בעלון המשפט גיליון מספר 39. אמנם במקרה הנ"ל גם כארש החוק אוסר, מד ההלכה אין איסור, מאחר ואין כאן לקחיה של ממש כיון שלא פוגע במסחר של חברו ולא מונע ממנו הפסד.