חתימת אחות לאחיה על סילוק מהירושה

שאלה:

האם אחות רשאית לבקש כסף על חתימתה (הנצרכת חוקית ולא הלכתית ) לאחיה על סילוקה מהירושה

תשובה:

שלום וברכה,

הפוסקים דנו בחתימת הבת על סילוק מהירושה כדי שהבנים יוכלו לקבל את העיזבון כדין התורה, האם יכולות הבנות לדרוש פיצוי עבור חתימה על הסילוק. ויש להקל שיכולות הבנות לדרוש עד עשרה אחוז ממה שמגיע להן לפי חוק המדינה. והמחמיר לחתום ללא קבלת פיצוי תבוא עליו ברכה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשו"ת יביע אומר ח"ט חו"מ סימן ח שהביא את הפוסקים בנושא, ופסק להלכה שניתן לדרוש עד 10% מהמגיע להן לפי החוק.