סעודת כרת

שאלה:

שבוע טוב. האם ידוע לכם האם ב'סעודת כרת' נוהג בעל השמחה לשבת עטוף בתכריכים? אשמח למקורות

תשובה:

אינני מכיר מה זה סעודת כרת, ולא שמעתי על הנושא של עיטוף בתכריכים בררר….

מקובלני מרבותי, שעיקר נושא התשובה הוא שאדם עוסק בתורה בהתמדה ובשמחה ומתחזק בשמירת המצוות, כל הסגולות למיניהן הן דבר שלא ראינו אצל רבותינו. עזיבת החטא חרטה קבלה לעתיד ומכאן ואילך רק עבודת ה' בשמחה, יותר מזה לא צריך כלום, לא תעניות ולא סגולות ולא שום דבר.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. חשבתי שכוונתך לתיקון כרת, סעודה זו חוגגים בשמחה בחוג המשפחה ללא תכריכים רק עם הרבה עוגות ותופינים. מזל טוב.