כביצה פת בשבת

שאלה:

שלום, 1.רציתי לדעת אם אפשר להשתמש במלח שהשתמשתי בו בסעודות שבת על מנת למלא איתו את המלחיית מלח? 2.לפי ההלכה רשום כי בקידוש אתה צריך לבצוע לאישתך "כביצה" לחם אחרי ברכת "המוציא" ,כ"ביצה" לחם זאת חתיכה ממש ענקית ולדעתי יהיה קשה לאישתי לאכול כל כך הרבה לחם,האם לנהוג לפי ההלכה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה.

2. כביצה זו פרוסת לחם סטנדרטית, משהו כמו פרוסה של לחם פרוס, אני משוכנע שאשתך אוכלת כמות כזו בסעודה… עכ"פ תן לה כמה שהיא רוצה.

שבוע טוב

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם אני אוכל בשבת חתיכת פת קטנה(פחות מזית)מתוך המוציא. ולאחר מכן אוכל פיתה או חלה במילוי ממרח כלשהו-האם זה נחשב שאכלתי מעל כ"ביצה" פת -וזה יחשב לי כסעודה?

  2. לא חשבתי שאפשר לאכול פת עם מילוי -וזה יחשב לי כסעודה, חשבתי שחייב לאכול קודם כ"ביצה" מהלחם שעשיתי ברכת המוציא עליו…

  3. בודאי אפשר. רק בליל הסדר בכזית מצה של המצוה ובכזית הראשון של ליל ראשון של סוכות יש הקפדה לאכול פת לבד.