טעות בברכת המוציא

שאלה:

אדם שבברכה הראשונה על הלחם טעה והשמיט את המילה "המוציא" יצא ידי חובה או שצריך לברך שוב?

תשובה:

לכאורה הוא חיסר כאן את עיקר תוכן הברכה ויש לחזור ולברך. כמובן שאם עדיין הוא בתוך כדי דיבור לסיום הברכה אפשר לתקן ולא צריך לחזור מתחילה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צריך גם את עצם תוכן הברכה, וכאן נראה לי שעיקר התוכן הוא שבורא העולם הוא שמוציא את הלחם מן הארץ, מה שאתה מביא הוא שגם דבר שאינו עיקר התוכן לפעמים מעכב בגלל שהוא מטבע לשון שקבעו חכמים, וזה נכון.