לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שכן שבונה בחצר הפרטית – איזה סוג בנייה חייב לבנות

שאלה:

שלום רב במידה ואדם בונה על החצר שלו יחידה במקום שאין אישור לשכנים לבנות [אין להם שם אופציה, כך שאיני חייב להסכים להם], האם הוא חייב לאפשר לקומה שמעליו להשתמש בתקרה שבונה, או שאם מכל סיבה שהיא הוא רוצה לעכב מותר לו. והאם ניתן לחייב אותו לעשות יציקות ובנייה גמורה ולא רק לבנות בנייה קלה, או לכה"פ בלא חיבור ליסודות הבניין. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שבונה בחצר שלו, השכנים יוכלו להוציא רישיון בעתיד ולהרחיב על גביו, ולכן עכשיו יכולים לכפות עליו שיבנה בנייה חזקה עם יסודות, כדי שבעתיד יוכלו לבנות על גביו.

בהצלחה.

נימוקים:

אדם שיש לו חצר פרטית, לא ניתן לכפות לבנות על גביו ולבטל לו את החצר. אבל אם בונה בחצר שלו הפרטית, אין החצר שייכת לו עד רום הרקיע, ובזה שבנה בחצר שלו קיבל את זכותו, ומעתה יוכלו כל השכנים לבנות על גביו, כדין חלוקת רכוש המשותף, שכל אחד יקבל את גובה הקומה שלו. ולכן יכולים לכפות עליו לבנות בצורה שיוכלו להרחיב על גביו, כדי שהם יוכלו לנצל את השטח המשותף ולבנות על גביו.