לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מריבה על השם של הילדה

שאלה:

כבוד הרב שלום. לפני חודשים בשעה טובה נולדה ביתי הבכורה בעלי ואני לא הסכמנו על השם רציתי נורא את השם גפן והוא רצה את השם רחל כי כך הבטיח לאביו. לאחר שבועים של ויכוחים הצעתי שיהיו לילדתי שני שמות גפן רחל, אך בכל פעם שאבא של בעלי קרה לה ככה הרגשתי רע אינני מתחברת עם השם רחל כלל ואיני מרגישה שהשם הזה מתאים לה, עד שבקשתי לא לקרוא לביתי רחל. בעלי נעלב נורא ואף רוצה לסיים את הנישאין אם לא אומר לאביו שבסדר לקרוא לה רחל . אך שוב איני מתחברת עם השם הזה כלל. מה עליי לעשות? האם לבטל את השם השני כי הוא לא מוצא חן בעיני כלל ועושה לי רע שכך קרויה ביתי או בשביל שלום בית להשלים עם זה שרק אביו יקרא לה כך, למרות שאיני מרגישה שהשם הזה מתאים לה. תודה.

תשובה:

את תסלחי לי אבל אני ממש מתפלא על השאלה!!! להרוס שלום בית בשביל כזה דבר זוטר?! מה אכפת לך שכך הוא קורא לה??? תמהני ביותר… בכלל כל השיח בבית לטעמי לא נכון, אם מגיעים מכזה דבר לשיח של ביטול הנישואין חלילה, שזה דבר שלא מעלים בכלל על דל השפתיים… יש ללמוד הרבה יותר ויתור, נעימות וכו' וכו'…

שתדעו רק נחת וחיים טובים ומאושרים.