ממזרות מנישואין אזרחיים

שאלה:

בס״ד
שלום כבוד הרב,
התחתנתי נישואים אזרחיים בלבד בארצות הברית עם יהודי, מאחר שלא היה באפשרותינו להתגרש שם התגרשנו כאן בארץ לאחר כמה שנים בבית דין רבני, קיבלתי גט ומעשה בית דין ותעודת גירושין. כשהתגרשנו בארץ היינו שנינו רשומים כרווקים בתעודת זהות. כשבאתי עם תעודת הגירושין למשרד הפנים על מנת לשנות את הסטטוס לגרושה נאמר לי שלא ניתן כי אני רשומה כרווקה. נאמר לי במשרד הפנים שאני צריכה קודם להביא את תעודת הנישואין מארצות הברית כדיי לשנות סטטוס לנשואה ואז יוכלו באמצעות תעודת הגירושין לשנות את הסטטוס לגרושה. אין באפשרותי להשיג את תעודת הנישואין מארצות הברית כרגע. השאלה שלי אם בזמן הזה יוולדו לי ילדים האם הם חלילה ייחשבו כממזרים כי לא שיניתי את הסטטוס לגרושה בסופו של דבר במשרד הפנים? (עדיין רשומה כרווקה). החשש שלי הוא שכאילו לא ״השלמתי את תהליך הגירושין״ כמו שצריך ואז לא אוכל להוליד ילדים בעתיד כי אז הם ייחשבו לממזרים. האם לאחר מתן גט האישה ישר נחשבת לפנויה? או רק כאשר משנים את הסטטוס במשרד הפנים לגרושה אז האישה הופכת להיות פנויה?
אשמח למענה מהיר!!!!
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אין שום חשש שהילדים שלך יהיו ממזרים, וזאת מהטעם הפשוט שיש רישום מתי נערך הגט, ולאחר הגט את פנויה לכל דבר, לא משנה כלל מתי השינוי נרשם במשרד הפנים או אם בכלל נרשם שינוי. בנוסף, צריכים לדעת שלא עושים ממזרים כתוצאה של נישואין אזרחיים שלא הסתיימו בגט. הגט בנישואין אזרחיים נעשה רק לחומרה, משום חומרת איסור אשת איש ולא עושים מדבר כזה ממזרות.