איך פותרים מריבה גדולה בעבודה?

שאלה:

שלום רב, יש במקום העבודה שלי מזכירה אלמנה, והיא קיללה אותי שאהיה אלמנה, וצעקה עלי לעיני ולאוזני תלמידות, למרות שלא עשיתי חה משהו רע. עלי לציין שאני גם אישה לבד, ובילדותי התייתמתי משני ההורים שלי, כך שכואב לי מאוד כשמתנהגים אלי כך. ברצוני לישאול האם מותר לבקש את עזרתה של המפקחת שלה מהעיריה? אני חוששת לצער אלמנה, אך מצד שני, ההנהלה לא עוזרת לי בעיניין. תזכו למצוות. הי

תשובה:

שלום וברכה

קראתי על הצער שלך, אבל לא הבנתי איזו עזרה את צריכה? וכי כל יום היא צועקת כך? פעם צעקה אז מה קרה… כל המעביר על מידותיו מעבירין לו על כל פשעיו. הדרך הכי טובה ויעילה לגרום לכך שהדבר הזה לא יחזור, הוא לבוא אליה בארבע עינים ולומר לה, אני מאוד מתנצלת על מה שהיה [כן כן, אפילו שלהיפך היא אשמה וכו'], שגיתי ואני לא אחזור על כך בלי נדר, הצטערתי מאוד שציערתי אותך. [כן כן את לוקחת אחריות כאילו את עשית לה]. זה הדבר הכי מועיל בעולם! היא מיד תגיד: לא מה פתאום, אני לא הגבתי כמו שצריך, ואני מתנצלת על המילים, ואז את תגידי לה, לא לא, את צדקת אני הייתי לא בסדר! אם תעשי את זה נכון הבעיה נפתרה לחלוטין!

אם אנשים היו יודעים את התרגיל הזה וכמה הוא מוצלח ויעיל, כל החברה שלנו היתה הרבה יותר שמחה ונעימה!

נניח שתפני לפיקוח, והם ינזפו בה, היא תאהב אותך? יהיה לך נעים איתה? מה פתאום! אז למה זה שווה?!

בהצלחה