הנחת תפילין בין העיניים באופן מדוייק?

שאלה:

האם יש צורך להקפיד שהתפילין של ראש יהיו מול העינים באמצע או אם זה אכן מול העינים אבל לא 50-50% אלא 80-20% לאחד הכיוונים זה גם טוב?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה נהגו להשתדל שיהיה מכוון היטב, אבל ידוע הפסק שכתב בשו"ת דברי חיים חלק ב סי' ו, שאין צורך שיהיה מכוון ממש [הוא מפליג שם וכותב שמה שאמרו שיש מקום לשני תפילין בראש זה ברוחב ולא בגובה, ומכל מקום סומכים על דבריו לענין שלא חיביים ממש להסתכל במראה אלא שיהיה פחות או יותר באמצע].