בדיקת גרגירי חומוס בשימורים מחרקים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרבנים היקרים, בקופסת שימורים המכילה גרגירי חומוס של פרי הגליל לדוגמה (כשר למהדרין), האם חובה לבדוק מתולעים ואיך? מספיק להסתכל ולראות האם יש כתם שחור(ללא הצורך לרסק או לחתוך גרגיר/לחצות לשניים)? רק היום גיליתי שצריך לבדוק… תודה רבה, תבורכו, אתם עוזרים המון.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר קונים בכשרות בד"ץ אין חובה לבדוק אבל ראוי לבדוק חלק מדגמית להסתכל משני הצדדים אם רואים נקבים או כתמים שחורים, קח קצת בכף ואם נראה בסדר הכל מותר. כיון שבדיקת הבד"ץ גם היא מדגמית, מהודר יותר לקנות חומוס שאינו משומר שהוא בחזקת נקי מתולעים בואקום ולנהוג איתו כמצויין על האריזה.