אירח את חברו מחמת אי נעימות

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול יש לי אירוע משפחתי בעיר מסויימת ומשום כך אני צריך להתארח בשבת באותה העיר, ויש לי אחיין שגר שם באותה העיר והוא הזמין אותי לשבות אצלו שבת אך אני יודע בוודאות שעשה את זה רק משום אי נעימות האם יש לחוש משום גזל בזה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מבקש ממנו והחבר נענה מחמת אי נעימות, הרי זה ככופה את חברו שימכור לו שנחשב לחמסן, וכן אם כופה את חברו שיתן לו מתנה, שדינו כגזל. אבל אם הוא מצד עצמו הגיע אליך והציע להתארח אצלו, מותר להתארח אף אם הוא עושה זאת מחמת אי נעימות, מאחר והוא כפה על עצמו, ולא אתה כיפת עליו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה פתחי חושן חלק גניבה ואונאה פרק א הערה כו.