כפרה על שימוש בשיתוף קבצים

שאלה:

כבוד הרב, שהייתי ילד (אחרי גיל 13) השתמשתי בתוכנות שיתוף קבצים כדי להוריד תוכנות ומשחקים של גויים לרוב, וסרטים ושירים גם של ישראלים. א האם שעכשיו מחקתי ולא משתמש כלל בתכנים יש צורך בתשובה נוספת על כך (גם עבור התוכן הישראלי)? ב עצם זה שהשתמשתי בתוכנות שיתוף וגם אחרים הורידו ממני מה שהורדתי, האם פה יש החטאת הרבים והתשובה קשה יותר? ג רציתי לדעת איך ניתן לעשות תשובה על כך מלבד זיכוי הרבים, כדי שיהיה ניתן לנקות את החטא לגמרי (במידה וניתן)? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת מרן הרב אלישיב זצ"ל (שהחמיר בהפרת זכויות יוצרים), אפשר להקל בהעתקת זכויות מגוי, כיון שנחשב הפקעת הלוואתו (ולא גזל), והפקעת הלוואתו מותרת בגוי.

על שירים וסרטים החוק מתיר להעתיק למטרה פרטית ולא למטרה מסחרית, ולכן אין איסור הלכתי להעתיק סרטים ושירים. בשונה מתוכות שיש איסור הלכתי להעתיק. ולכן אין איסור גזל במעשיך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עליון המשפט גליון מספר 39.

לגבי החוק בסרטים ראה כאן