האם הירושה מתחלקת לפי החוקים או לפי דיני התורה

שאלה:

בס"ד שלום וברכה, אבא של חבר בעבודה נפטר (אמו נפטרה כבר מזמן). החבר שלי, הוא הקטן משני אחים. הוא חזר בתשובה לפי זמן מה, ואחיו הגדול עדיין לא. עכשיו מתחיל את העיניין של הירושה, אין הרבה מה לחלק, אבל הוא שאל אותי האם הולכים לפי החוקים של המדינה שמחלקים חצי חצי או כמו האח הבכור יורש כפול? אני הזכרתי בסיפור של הרב זילברשטיין שליט"א שאמר לבחורה במצב דומה, ושדווקה האח הגדול לא דתי רצה ללכת לפי התורה, שהולכים לפי החוקים של המדינה. מה לענות לו?: יישר כח דוד

תשובה:

שלום וברכה,

ירושה אמורה להתחלק לפי דיני התורה, וחוקי המדינה לא משפיעי על דיני ירושה. וגם אם יש מנהג באותו מקום לחלוק ירושה לא לפי התורה, המנהג לא תקף לבטל דין תורה.

בהצלחה.