עוגה שאחד מבני המשפחה נעץ בה בשבת נרות כבויים

שאלה:

מה הדין אם סבתא הגישה עוגת יום הולדת בשבת ולאחר מכן אחד מבני הבית נעץ בה נרות כבויים. האם מותר לאכול מן העוגה (חותכים מהצדדים)? האם מותר לטלטל את העוגה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לאכול מהעוגה, כיון שהיא לא נחשבת בסיס לדבר האסור, אחר שבין השמשות עדיין הנרות לא היו בה [גם אם היו בה לכאורה זה תלוי במחלוקת הראשונים כאשר הדבר העליון משמש את התחתון אם התחתון נחשב בסיס לו, אבל בכל מקרה כאן אינו בסיס]. לגבי טילטול העוגה, אם אפשר לנער את הנרות על ידי ניעור העוגה וכדומה כך יש לעשות, ואם לא ניתן למער, זה נקרא טלטול מן הצד לצורך דבר המותר ומותר לטלטלה.

שבוע טוב.