לחיות עם אשה ללא נישואין

שאלה:

אני חי עם אשה ללא נישואים יש לי ילד ממנה אני פורש ממנה והיא מאיימת עליי אם ניפרד אני אחזור להורים ואני חולה נפש אני עלול לפגוע בעצמי מה עם הבא להיטהר מסייעים לו אני מפציר בה חודשים להתחתן ברבנות והיא לא רוצה מה אני אעשה השם לא עוזר לי

תשובה:

אינני יודע כיצד לסייע לך, אסור לחיות עם אשה בלי נישואין ובלי שהיא שומרת אחרי הנישואין הלכות נדה כראוי. גם בלי קיום יחסים זה אסור משום יחוד.

ראשית עליכם להפרד מתוך הבנה שההלכה מחייבת זאת, ואחר כך למצוא את הדרך להתחתן ולחיות יחד כמו יהודים.

בשורות טובות.